Keto dieet weekmenu

 • Home
 • >
 • Keto dieet weekmenu

Wil je beginnen met het keto dieet, maar heb je geen idee waar je moet beginnen? Maak je geen zorgen! Wij helpen je op weg met ons keto dieet weekmenu. Als je ons weekmenu hebt geprobeerd, kun je proberen zelf keto recepten te maken met ingrediënten die jij lekker vindt. Let wel op voedingswaardes en dat je de juiste voedingsmiddelen gebruikt.

Hoe ziet een keto dieet weekmenu eruit?

Als je denkt aan keto, dan denk je aan koolhydraatarm of gewoonweg geen koolhydraten. Dit betekent dat je maaltijden vaak bestaan uit groente, vlees of zuivel. Voedingsmiddelen die veel voorkomen bij een keto dieet weekmenu zijn bijvoorbeeld eieren en avocado’s. Toch kun je met keto veel verschillende maaltijden maken die erg lekker zijn! Het missen van koolhydraten betekent niet dat er geen variatie in je dieet kan zijn. 

Zelf een ketogeen dieet weekmenu maken

Als je zelf een keto weekmenu wilt maken dan zijn er verschillende factoren waar je rekening mee moet houden. Een ketogeen dieet weekmenu moet gebalanceerd zijn en voldoen aan je macro’s. Allereerst is het dus belangrijk te weten hoeveel koolhydraten je per dag mag en om je macroverhoudingen te checken met een keto calculator. Dat is de basis voor het opzetten van een goed weekmenu voor het keto dieet. Je moet eerst weten hoeveel je moet eten, voordat je recepten kunt gaan maken.

Gebruik dit in je keto dieet weekschema

Na het gebruiken weet je wat je macro’s zijn en hoeveel calorieën je moet eten aan vet, eiwitten en koolhydraten. Nu kun je gaan kijken naar wat je wilt gebruiken in je keto dieet weekschema. Idealiter kies je voor voedingsmiddelen, zoals: 

 • Vlees en gevogelte
 • Vette vis
 • Volle zuivelproducten
 • Noten en zaden
 • Koolhydraatarme groenten

Het is belangrijk om te kijken naar welke voedingsmiddelen je mag eten bij het keto dieet.

Vermijd dit in je weekschema voor het keto dieet

Bij het maken van een weekschema voor het keto dieet is het belangrijk om de volgende voedingsmiddelen te vermijden: 

 • Pasta
 • Brood (uitzondering keto brood)
 • Graanproducten
 • Koolhydraatrijke groenten
 • Suikerrijke producten (koekjes, snoep)
 • Alcohol

Twijfel je of je iets niet mag eten? Raadpleeg dan onze uitgebreide keto voedingslijst.

Wat is het beste keto dieetplan?

Die is er helaas niet. Het beste keto dieetplan, is het dieetplan dat voor jou werkt. Iedereen heeft andere voorkeuren en hun dieet zal hierop aanpassen. Belangrijk bij een keto dieet is dat je het kunt volhouden. Je kunt het ‘perfecte’ dieetplan hebben, maar het is moeilijk om vol te houden als je de maaltijden niet lekker vindt. Probeer dus verschillende recepten en kijk wat jij lekker vindt en maak op basis daarvan je eigen dieetplan! Doe de korte Keto Quiz en ontvang je persoonlijke Keto-Week-Menu’s.

Keto dieetplan met variatie

Daarom hebben we een keto dieetplan met een variatie aan maaltijden voor je opgesteld, zodat je makkelijk kunt beginnen! Broodliefhebbers kunnen ook genieten van een keto dieet, omdat je ook keto brood kunt maken! Wij hebben hier ook verschillende recepten voor, zodat je nog steeds kunt genieten van een heerlijk brood. Hieronder een voorbeeld van een keto dieetplan met verschillende maaltijden. 

Voorbeeld keto weekschema

Maandag: 

Dinsdag:

Woensdag: 

Donderdag:

Vrijdag: 

Zaterdag: 

Zondag: 

Een keto dieet kan soms moeilijk te volgen zijn, maar gelukkig hebben we veel verschillende keto recepten om de variatie erin te houden voor je. Wil je beginnen met het keto dieet of heb je er moeite mee? Lees hier tips voor het keto dieet volgen!

Waarom kiezen voor een keto weekschema?

Het volgen van een keto weekschema zorgt voor consistentie. Om goed een keto dieet te volgen wil je in ketose blijven. Dat doe je door weinig koolhydraten te blijven eten. Dit kan soms lastig zijn, zeker als je elke keer moet bedenken wat je gaat eten. Door een keto weekschema te volgen is het makkelijker om het dieet te volgen, omdat je al je maaltijden al hebt gepland. 

Disclaimer: de informatie die je kunt vinden op Ketogeen.com is géén vervanging van medisch advies. Let op dat je goed overlegt met een voedingsdeskundige of een arts of een keto dieet geschikt is voor jou.

Bronnen:

 1. Davidson, K. M. (2021, 29 november). What Is Ketosis, and Is It Healthy? Healthline. https://www.healthline.com/nutrition/what-is-ketosis
{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}

OVER DE AUTEUR

Katja Callens

Na haar eigen ervaring van totale transformatie, heeft Katja Callens haar leven toegewijd om honderdduizenden anderen te helpen met een optimale gezondheid te bereiken, dmv. verbeterende eetgewoonten, en het juicen van groeten en superfoods.
Ben jij de volgende?

Doe de korte Keto Quiz en ontvang meteen je persoonlijke Keto-Week-Menu's.

>