Keto Quiz volgen

Keto dieet weekmenu

  • Home
  • >
  • Keto dieet weekmenu

Wil je beginnen met het keto dieet, maar heb je geen idee waar je moet beginnen? Maak je geen zorgen! Wij helpen je op weg met ons keto dieet weekmenu. Als je ons weekmenu hebt geprobeerd, kun je ook proberen zelf recepten te maken met ingrediënten die jij lekker vindt. Let wel op dat je de juiste voedingsmiddelen gebruikt. Check van te voren onze uitgebreide keto voedingslijst

Waarom kiezen voor een keto weekschema? 

Het volgen van een keto weekschema zorgt voor consistentie. Om goed een keto dieet te volgen wil je in ketose blijven. Dat doe je door weinig koolhydraten te blijven eten. Dit kan soms lastig zijn, zeker als je elke keer moet bedenken wat je gaat eten. Door een keto weekschema te volgen is het makkelijker om het dieet te volgen, omdat je al je maaltijden al hebt gepland. 

Hoe ziet een keto dieet weekmenu eruit?

Als je denkt aan keto, dan denk je aan koolhydraatarm of gewoonweg geen koolhydraten. Dit betekent dat je maaltijden vaak bestaan uit groente, vlees of zuivel. Voedingsmiddelen die veel voorkomen bij een keto dieet weekmenu zijn bijvoorbeeld eieren en avocado’s. Toch kun je met keto veel verschillende maaltijden maken die erg lekker zijn! Het missen van koolhydraten betekent niet dat er geen variatie in je dieet kan zijn. 

Wat is het beste keto dieetplan?

Die is er helaas niet. Het beste keto dieetplan, is het dieetplan dat voor jou werkt. Iedereen heeft andere voorkeuren en hun dieet zal hierop aanpassen. Belangrijk bij een keto dieet is dat je het kunt volhouden. Je kunt het ‘perfecte’ dieetplan hebben, maar het is moeilijk om vol te houden als je de maaltijden niet lekker vindt. Probeer dus verschillende recepten en kijk wat jij lekker vindt en maak op basis daarvan je eigen dieetplan!

Keto dieetplan met variatie

Daarom hebben we een keto dieetplan met een variatie aan maaltijden voor je opgesteld, zodat je makkelijk kunt beginnen! Broodliefhebbers kunnen ook genieten van een keto dieet, omdat je ook keto brood kunt maken! Wij hebben hier ook verschillende recepten voor, zodat je nog steeds kunt genieten van een heerlijk brood. Hieronder een voorbeeld van een keto dieetplan met verschillende maaltijden. Twijfel je of de recepten binnen jouw keto dieet menu passen? Check je macroverhoudingen met onze keto calculator.

Voorbeeld keto weekschema

Maandag: 

Keto Quiz volgen

Dinsdag:

Woensdag: 

Donderdag:

Vrijdag: 

Zaterdag: 

Zondag: 

Een keto dieet kan soms moeilijk te volgen zijn, maar gelukkig hebben we veel verschillende keto recepten om de variatie erin te houden voor je. 

Bekijk ons uitgebreide voedingsschema om te kijken welke voedingsmiddelen je niet en wel mag eten bij het keto dieet

Wil je beginnen met het keto dieet of heb je er moeite mee? Lees hier tips voor het keto dieet volgen!

Bronnen:

  1. Davidson, K. M. (2021, 29 november). What Is Ketosis, and Is It Healthy? Healthline. https://www.healthline.com/nutrition/what-is-ketosis

 

Keto Quiz volgen

OVER DE AUTEUR

Katja Callens

Na haar eigen ervaring van totale transformatie, heeft Katja Callens haar leven toegewijd om honderdduizenden anderen te helpen met een optimale gezondheid te bereiken, dmv. verbeterende eetgewoonten, en het juicen van groeten en superfoods. Ben jij de volgende?

>