Keto Quiz volgen

9 Effectieve Keto-Supplementen

  • Home
  • >
  • 9 Effectieve Keto-Supplementen

Er zijn behoorlijk handige keto-supplementen die, hoewel niet cruciaal voor je, helpen bij het verminderen van de nadelige effecten van keto-griep en die de atletische prestaties verbeteren tijdens trainingen met een koolhydraatarm dieet.

Als je meer wilt weten over deze supplementen en hun voordelen, bekijk dan deze onderstaande lijst:

MCT-olie

Keto-supplementen - Kokosolie

Enkele van de meest populaire keto-supplementen die momenteel beschikbaar zijn, zijn triglyceriden met middellange ketens of MCT’s. Ze worden iets anders gemetaboliseerd dan het meest voorkomende type vet dat in voedsel wordt aangetroffen, bekend als triglyceriden met lange ketens of LCT’s.

De MCT’s worden eerst afgebroken door je lever en komen dan direct in je bloedbaan terecht, waar ze kunnen worden gebruikt als brandstof voor je hersenen en spieren.

Eén van de rijkste en natuurlijke bronnen van MCT’s is kokosolie, waarin 60% van de vetzuren in de vorm van MCT’s voorkomen. Maar het extraheren van MCT-olie uit kokosolie levert een nog grotere geconcentreerde dosis MCT’s op, wat verder ten goede kan komen aan ketogene lijners.

Keto Quiz volgen

Wanneer lijners MCT-olie als supplement gebruiken, kan het hun inname van gezond vet snel verhogen, evenals hun ketonniveaus verhogen en hen helpen in ketose te blijven. Het helpt ook bij het afvallen en verhoogt het gevoel van volheid, vooral als je een keto-dieet gebruikt als middel om wat kilo’s te verliezen.

MCT kan gemakkelijk worden toegevoegd aan smoothies of shakes of kan ook met de lepel worden ingenomen voor een snelle boost van gezond vet.

Om te beginnen is het altijd een goed idee om te beginnen met een kleine dosis (zoals 1 theelepel of 5 ml) MCT, gewoon om te zien hoe jouw lichaam erop reageert voordat je de standaarddosis kunt nemen zoals aanbevolen op de supplementfles.

Let op: MCT-olie kan bij sommige mensen misselijkheid en diarree veroorzaken.

Exogene ketonen

Exogene ketonen zijn gewoon ketonen, alleen in supplementvorm. Ze hebben dezelfde moleculaire structuur als de endogene ketonen die van nature in jouw lichaam worden aangemaakt via een proces dat ketogenese wordt genoemd.

Deze supplementen kunnen in poeder-, vloeistof- of pilvorm worden geleverd. Er is ook solide bewijs dat ze het lichaam daadwerkelijk in ketose brengen, dus het is duidelijk geen truc.

Hier zijn enkele manieren waarop exogene ketonen jou kunnen helpen:

Fouten verbeteren: als je bijvoorbeeld te veel eiwitten of koolhydraten hebt ingenomen, kan het consumeren van exogene ketonen jou helpen in ketose te blijven door de ketonwaarden onmiddellijk te verhogen, de insulineafgifte te beheersen en de bloedglucose te verlagen.

Gemakkelijke ketose: het duurt meestal minstens drie dagen voordat jouw lichaam in ketose gaat en zelfs langer voordat het zich aanpast aan het keto-dieet. Maar door exogene ketonen te nemen, geloven onderzoekers dat ze de keto-aanpassing van je lichaam kunnen versnellen en de overgang naar natuurlijke ketose kunnen vergemakkelijken.

Eetlustbeheersing: Exogene ketonen zijn een ideale oplossing om je te helpen af ​​te vallen. Een zeer recente studie heeft zelfs aangetoond dat het drinken van deze supplementen na een nacht zonder eten jouw eetlust gedurende minstens 4 uur onderdrukt.

Keto-griep: wanneer je overschakelt van koolhydraten naar gezond vet, is keto-griep een veel voorkomend verschijnsel dat jouw lichaam zal ervaren. Enkele van de meest terugkerende symptomen tijdens deze overgang zijn onder andere spierkrampen, hoofdpijn, vermoeidheid en misselijkheid. Gelukkig begint de keto-griep af te nemen zodra je lichaam ketonen gaat aanmaken en exogene ketonen kunnen dit proces versnellen.

Boost voor jouw Hersenen: ketonen worden beschouwd als natuurlijke noötropica voor jouw lichaam en het innemen ervan in supplementvorm kan hetzelfde effect hebben. Een studie toonde zelfs aan dat het nemen van supplementen angst kan helpen verminderen, waarschijnlijk door het verbeteren van de cognitieve functie.

Omega-3 vetzuren

Vis- of krillolie, een omega-3-vetzuursupplement, is rijk aan omega-3-vetzuren zoals docosahexaeenzuur (DHA) en eicosapentaeenzuur (EPA) die je gezondheid op een aantal manieren ten goede kunnen komen.

Beiden (DHA en EPA) blijken ontstekingen te verminderen, mentale achteruitgang te voorkomen en het risico op hartaandoeningen te verminderen.

Sommige westerse diëten hebben de neiging om minder omega-3 vetzuren (te vinden in vette vis) en hoger in omega-6 vetzuren (die worden aangetroffen in soorten zoals bewerkte voedingsmiddelen en plantaardige oliën). Hierdoor ontstaat een onbalans in het lichaam wat ontstekingen bevordert, wat leidt tot een toename van verschillende ontstekingsziekten.

Omega-3-supplementen zijn vooral gunstig voor keto-lijners, omdat het hen helpt een gezonde omega-3 tot omega-6-verhouding te behouden bij het volgen van een vetrijk dieet. Het wordt zelfs nog beter omdat deze supplementen de impact van het keto-dieet op iemands algehele gezondheid kunnen vergroten.

Een onderzoek toonde aan dat ketogene lijners die omega-3-vetzuren uit krillolie kregen, meer afnames hadden in ontstekingsmarkers, insuline en triglyceriden dan degenen die dat niet deden.

Wanneer je op zoek gaat naar omega-3-supplementen, zorg er dan voor dat je uit gerenommeerde merken kiest die ten minste een gecombineerde 500 mg DHA en EPA per portie van 1000 mg leveren

Mensen die bloedverdunnende medicijnen gebruiken, moeten hun arts raadplegen voordat ze omega-3-supplementen gebruiken, omdat dit het risico op bloedingen verder kan verhogen door hun bloed verder te verdunnen.

Om jouw inname van omega-3-vetzuren te verhogen, eet je keto-vriendelijke voedingsmiddelen zoals sardines, zalmen en ansjovis.

Spijsverteringsenzymen

Eén van de grootste klachten van nieuwkomers in het keto dieet is hoe zwaar het hoge vetgehalte van ketogeen voedsel is voor hun spijsvertering. Als zodanig zullen degenen die beginnen onaangename gastro-intestinale symptomen kunnen ervaren, zoals diarree en misselijkheid. Afgezien daarvan, hoewel het keto dieet matig is in eiwitten, kan het toch hoger zijn dan wat andere mensen gewend zijn, wat bijwerkingen op de spijsvertering kan veroorzaken.

Dus als je spijsverteringssymptomen ervaart zoals een opgeblazen gevoel, braken en misselijkheid kan een spijsverteringsenzymmengsel helpen de spijsvertering te optimaliseren, omdat het enzymen bevat die eiwitten (proteasen) en vetten (lipasen) afbreken.

Afgezien daarvan is bewezen dat proteolytische enzymen, die specifiek helpen bij het afbreken en verteren van eiwitten, pijn na sporten verminderen. Dit is iets dat atleten die het ketogene dieetprogramma volgen, zeker zullen waarderen.

Magnesium

Keto-supplementen: magnesium

Magnesium is een mineraal dat helpt bij het reguleren van de bloedsuikerspiegel, het stimuleren van energie en het ondersteunen van uw immuunsysteem. Volgens onderzoekers loopt het grootste deel van de bevolking het risico om een ​​magnesiumtekort te ontwikkelen vanwege de afhankelijkheid van bewerkte voedingsmiddelen, magnesiumafbrekende medicijnen en andere factoren.

Het kan wat uitdagender zijn om aan jouw magnesiumbehoeften te voldoen als je een vetrijk dieet volgt, zoals een keto-dieet, aangezien de meeste voedingsmiddelen die rijk zijn aan magnesium, zoals fruit en bonen, veel koolhydraten bevatten en je dus niet eet. Om deze redenen kan het nuttig zijn voor je om 200-400 mg magnesium in te nemen.

Door jouw eetpatroon aan te vullen met magnesium, kun je beter slapen en verminderen spierkrampen, prikkelbaarheid en andere symptomen die worden ervaren door degenen die zich aanpassen aan het keto dieet.

Enkele van de meest opneembare soorten magnesium zijn magnesiumgluconaat, magnesiumglycinaat en magnesiumcitraat. Gebruik de volgende koolhydraatarme, magnesiumrijke voedingsmiddelen als je jouw magnesiuminname wilt verhogen:

  • Avocado
  • Spinazie
  • Pompoenpitten
  • Snijbiet
  • Makreel

Vitamine D

Het is van cruciaal belang om een ​​optimaal vitamine D-gehalte te hebben voor de algehele gezondheid, vooral degenen die het keto-dieet volgen. Hoewel het dieet zelf niet noodzakelijkerwijs een groter risico inhoudt om een ​​tekort aan vitamine D te ontwikkelen, is het essentieel om deze vitamine aan te vullen, aangezien vitamine D-tekort in het algemeen gebruikelijk is.

Vitamine D is belangrijk voor verschillende lichaamsfuncties, zoals het versnellen van de opname van calcium, een voedingsstof die mogelijk ontbreekt in ketogene diëten, vooral bij mensen die lactose-intolerant zijn.

Vitamine D heeft ook andere voordelen, zoals het helpen reguleren van de celgroei, het ondersteunen van uw immuunsysteem, het verminderen van ontstekingen in het lichaam en het bevorderen van de gezondheid van de botten.

Omdat slechts een paar voedingsmiddelen een goede bron van vitamine D zijn, raden de meeste gezondheidswerkers vitamine D-supplementen aan voor een goede inname. Jouw arts kan ook een bloedtest uitvoeren om te zien of je een tekort aan vitamine D hebt, zodat zij op basis van jouw behoeften een juiste dosering kunnen voorschrijven.

Elektrolytsupplementen (of voedingsmiddelen die rijk zijn aan mineralen)

Het toevoegen van mineralen is belangrijk voor degenen die de overstap maken naar het ketogeen dieet. De eerste weken kunnen een uitdaging blijken te zijn, aangezien het lichaam zich aanpast aan een laag koolhydraatgehalte.

Overstappen op dit soort dieet resulteert in meer waterverlies uit het lichaam. Bovendien kun je een daling van de kalium-, natrium- en magnesiumspiegels ervaren, wat kan leiden tot de ontwikkeling van keto-griepverschijnselen zoals spierkrampen, vermoeidheid en hoofdpijn.

Bovendien kunnen atleten die een keto-dieet volgen, meer elektrolyten- en vochtverlies ervaren door zweten. Daarom is het toevoegen van natrium hier de beste oplossing voor. Je kunt ook proberen om voedsel te zouten of te nippen aan een bouillon die is gemaakt met bouillonblokjes om aan de meeste van je verhoogde natriumbehoeften te voldoen.

Het verhogen van jouw inname van magnesium- en kaliumrijk voedsel kan ook het verlies van die belangrijke mineralen goedmaken.

Noten, avocado’s, donkere bladgroenten en zaden zijn allemaal ketovriendelijke voedingsmiddelen die rijk zijn aan kalium en magnesium. Elektrolytsupplementen die kalium, magnesium en natrium bevatten, zijn ook beschikbaar.

Groene poeder

Keto-supplementen: groene poeder

Iedereen zou meer groenten moeten eten, aangezien ze een scala aan mineralen, vitamines en krachtige plantaardige stoffen bevatten die ontstekingen bestrijden, het risico op ziekten verminderen en lichaamsfuncties optimaliseren.

Hoewel je niet noodzakelijkerwijs een tekort aan groente zou moeten hebben tijdens het keto dieet, is het moeilijker om voldoende plantaardig voedsel te consumeren volgens dit keto dieetplan. Een manier om dit dilemma te omzeilen, is door een groentepoeder aan jouw voedingssupplement toe te voegen.

Veel groentepoeders bevatten een mengsel van spirulina, bieten, alfalfa, chlorella en tarwegras, enz. Groene poeders kunnen worden toegevoegd aan smoothies, shakes en drankjes, waardoor het een handige methode is om jouw groente-inname te verhogen.

Keto-lijners kunnen meer koolhydraatarme groenten toevoegen aan hun maaltijden en snacks. En hoewel het geen vervanging mag zijn voor natuurlijke producten, is het toevoegen van groentepoeder een uitstekende manier voor diegenen die een keto-dieet volgen om hun maaltijden een voedingsboost te geven.

Atletische prestatiebevorderende supplementen

Sporters die een keto dieet volgen en hun prestaties willen verbeteren, kunnen baat hebben bij het nemen van de volgende supplementen:

Creatine monohydraat: Creatine monohydraat is een zeer onderzocht voedingssupplement waarvan is bewezen dat het de trainingsprestaties verbetert, de spiergroei bevordert en de kracht vergroot.

Ons lichaam maakt van nature creatine aan, maar naarmate we ouder worden, daalt onze creatineproductie. Dat is de reden waarom het nemen van een creatinesupplement ons een geconcentreerde dosis van het creatine-aminozuur kan geven om de beste resultaten te halen uit het keto-dieet dat we volgen.

Vertakte aminozuren (BCAA’s): van deze supplementen is gedocumenteerd dat ze de aan inspanning gerelateerde spierpijn, spierschade en vermoeidheid tijdens inspanning verminderen.

Cafeïne: Een extra kopje groene thee of koffie kan enorm bijdragen aan atletische prestaties en het energieniveau verhogen, vooral bij atleten die zich aanpassen aan het keto-dieet.

Beta-alanine: suppletie met aminozuur beta-alanine kan spieropbranding en vermoeidheid voorkomen bij het volgen van een keto-dieet.
HMB (beta-hydroxy beta-methyl butyrate): dit supplement kan spierverlies voorkomen en spiermassa vergroten, vooral voor degenen die de intensiteit van hun trainingen willen verhogen of net met hun trainingsprogramma zijn begonnen.

Conclusie

Het koolhydraatarme, vetrijke ketogene dieet heeft niet alleen de voorkeur vanwege de eigenschappen voor gewichtsverlies, maar ook vanwege de atletische prestatieverhogende eigenschappen.

Sommige van de supplementen die in dit bericht worden genoemd, kunnen helpen om de overgang naar het keto-dieet soepel te laten verlopen en de symptomen van keto-griep te verminderen. Wat nog verbazingwekkender is, is dat de meeste van deze supplementen kunnen helpen de voedingswaarde van het keto-dieet te verhogen.

Daarom kan het gebruik van deze supplementen jou helpen je sneller aan het keto dieetplan aan te passen en de algehele voeding en atletische prestaties van jouw lichaam te optimaliseren.

Steuntje in de rug nodig? Wanneer je inspiratie en ondersteuning nodig hebt bij het samenstellen van je dagmenu’s en te volgen stappen plan, dan raad ik je aan om de 2-min. Keto Quiz even te doen en je persoonlijk Ketogeen Dieet Plan te ontvangen. Heerlijke recepten en een eenvoudig te begrijpen stappen plan met checklist en mindmap om makkelijk te onthouden, dat je de resultaten bereikt waar je al zolang op zit te wachten.

Vitale groetjes,

Katja Callens

P.S. Doe Hier De 2-min. Keto Quiz En Ontvang Je Persoonlijk Ketogeen Dieet Plan.

Deel desgewenst dit artikel

Keto Quiz volgen

OVER DE AUTEUR

Katja Callens

Na haar eigen ervaring van totale transformatie, heeft Katja Callens haar leven toegewijd om honderdduizenden anderen te helpen met een optimale gezondheid te bereiken, dmv. verbeterende eetgewoonten, en het juicen van groeten en superfoods. Ben jij de volgende?

>