Keto Calculator

De keto calculator maakt het mogelijk jouw persoonlijke waardes berekenen voor het keto dieet, maar ook voor andere koolhydraatarme diëten. Met deze resultaten kun je een richtlijnen uitzetten voor de vetten, koolhydraten en eiwitten die je per dag wil eten voor jouw doel. De calculator kun je namelijk instellen op een gewenst doel, niet alleen afvallen, maar ook in gewicht aankomen.

Uw Essentiële Gegevens

Geslacht
LeeftijdJaren
GewichtKg
Weightlbs
Weightstoneslbs
Hoogte

Zorg ervoor dat uw lengte correct is, 1.68 meter = 168 cm

meters
Heightfeetinches
Heightfeetinches
Mate van activiteit
Lichaamsvet

Maak een visuele schatting met behulp van de vergelijkingsillustraties hier

%
Netto Koolhydraten

Sspecificeer de hoeveelheid dagelijkse netto koolhydraten die u wilt consumeren. Meestal wordt om te beginnen 20-30 gram aanbevolen.

grams

Uw Berekende Macro's
Hieronder staan de berekende macronutriëntenwaarden om u te helpen uw doelen te bereiken.

Houd er rekening mee dat deze berekeningen schattingen zijn en dat kleine verschillen uw voortgang niet belemmeren.

U heeft waarschijnlijk elke dag andere energiebehoeften, dus wat er echt toe doet, is het langetermijngemiddelde, b.v. meer dan een week, niet uw exacte dagelijkse waarden.

Onderhoud

Onderhoudsniveau is het niveau waarop uw gewicht stabiel blijft.

Doel

Sorry, kan geen suggesties voor gewichtsverlies bieden. Gebruik het gedeelte Aangepast voor macrodoelen voor gewichtsverlies.

Je lichaamsvet is te laag. Je moet minimaal % lichaamsvet hebben (essentieel vet dat je niet kunt verliezen). Het is niet aan te raden om nog meer gewicht te verliezen.

Op basis van de hoeveelheid netto koolhydraten die je hebt opgegeven, zou het onmogelijk zijn om gewicht te verliezen. Verlaag de hoeveelheid netto koolhydraten en probeer het opnieuw.

Hieronder vindt u een reeks calorietekorten om u te helpen gewicht te verliezen. Voor het beste resultaat is het aan te raden om te kiezen voor een matig calorietekort van 10-20%.

Hieronder vindt u een reeks calorieoverschotten om u te helpen op te bouwen en spiermassa te krijgen. Houd er rekening mee dat u fysieke activiteit (krachttraining) moet toevoegen om uw spiermassa te vergroten. Voor het beste resultaat is het aan te raden om te kiezen voor een matig calorieoverschot van 10-20%.

Voer de aanpassing van de calorie-inname in. Voer voor een calorietekort (gewichtsverlies) een negatieve waarde in (bijv. -10) en voor een calorieoverschot (gewichtstoename) een positieve waarde (bijv. 15). Het is aan te raden om te kiezen voor een matig calorietekort of -overschot.

Calorie Aanpassing: %

Wat Is Mijn Vetpercentage?

Maak een visuele schatting met behulp van de onderstaande vergelijkingsillustraties

Vrouw

ketogeen-vetpercentage-vrouw

Man

ketogeen-vetpercentage-man

Weet je nu je lichaamsvet?

Ga terug naar de keto-calculator

Hoe moet ik omgaan met de keto calculator?

De waardes van keto calculator zijn niet voor elke dag nauwkeuring, tenzij je alles exact bijhoud. Wil je nauwkeurig alles weten? Dan moet je alles wegen en tellen wat je eet. Daarnaast moet je tijdens het proces alles continu weer berekenen. Als je bijvoorbeeld 3 kilo bent afgevallen, dan moet je de keto calculator weer invullen. Onthoud dus dat je deze calculator vaker kunt gebruiken tijdens het proces.

Wanneer gebruik je de keto calculator?

Wanneer je gebruik maakt van een keto dieetplan, hoef je weinig te rekenen. De keto calculator is vooral geschikt wanneer je zelf wilt berekenen of jouw weekmenu het gewenste resultaat gaat opleveren. Je kunt hiermee goed nagaan of jouw dieet goed past en controleren of je goed zit. Let wel op dat je dus regelmatig, gedurende het afslankplan, continu blijft rekenen. 

De waardes van keto calculator

De waardes van de keto calculator geven je een goede indicatie of jij jouw doel kunt bereiken en hoe. Je kunt hiermee jouw weekmenu goed samenstellen en zo weet je wat je wel en niet mag eten. Het geeft je inzicht over de vetten, eiwitten en koolhydraten. Voor elk persoon zijn de resultaten anders. Houd er dus ook rekening mee dat de resultaten van de calculator persoonlijk zijn. Daarnaast moet je ook rekening houden met hoe actief je bent.

Wat moet ik invullen bij mate van activiteit?

Bij de calculator kun je kiezen uit;

  • Gevestigd. Je hebt zittend werk en sport weinig tot niet.
  • Lichtelijk actief. Je hebt werk met lichte activiteit en sport 1 tot 3 per week licht.
  • Redelijk actief. Je hebt werk met beweging en sport 3 tot 5 per week.
  • Heel actief. Je hebt een actieve levensstijl met zeker 5 keer per week sporten en een actieve baan, of compenseert dit goed.
  • Atleet/bodybuilder. Je bent een professionele sporter en sport dagelijks met hoge en zware intensiteit.

>