Ik heb mijn streefgewicht behaald met het keto dieet, wat nu?

 • Home
 • /
 • Blog
 • /
 • Ik heb mijn streefgewicht behaald met het keto dieet, wat nu?

Gefeliciteerd, je hebt je streefgewicht behaald met het keto dieet. Dat is ontzettend knap! Maar je wilt natuurlijk niet weer aankomen, maar dit gewicht behouden. Dan is natuurlijk de grote vraag, hoe nu verder?

Doorgaan het keto dieet?

Allereerst moet je beslissen of je door wilt gaan met jouw ketogeen levensstijl. Hoewel het keto dieet vooral wordt beschouwd als een dieet om mee af te vallen, kun je gerust dit dieet aanhouden en op gewicht blijven. Bovendien heb je ervaren hoe fijn het dieet werkt voor onder andere jouw energieniveau.

Hoe ga je verder met keto dieet?

De reden waarom veel mensen doorgaan met het keto dieet, ondanks het behalen van het streefgewicht, zijn simpelweg de voordelen. Wil je deze voordelen behouden? Dan moet je ervoor zorgen dat je in ketose blijven. Je kunt dus niet opeens het aantal koolhydraten verhogen. Want dan loop je het risico om uit ketose te raken. Je kunt wel het aantal calorieën verhogen.

Het aantal calorieën verhogen, kun je door:

  • Toevoegen van meer vetten. Denk hierbij aan een beetje extra roomboter aan je lunch of ontbijt.
  • Kiezen voor vette voedingsmiddelen, zoals vlees en noten.
  • Extra tussendoortjes. Voeg een extra tussendoortje toe, niet alleen lekker, maar ook effectief.

Je kunt dus in plaats van koolhydraten andere voedingsmiddelen meer gaan eten, zodat je toch meer calorieën binnenkrijgt. Zo voorkom je dat je meer koolhydraten binnenkrijgt en uit ketose raakt.

Koolhydraatarm

Na het behalen van het streefgewicht switchen ook mensen over naar het koolhydraatarm dieet. Dit dieet heeft overeenkomsten met keto. Echter, bij dit dieet heb je meer mogelijkheden. Er zijn meer opties wat je kunt eten. Dit lijkt natuurlijk aantrekkelijk voor velen, maar er zit een keerzijde aan. Je loopt het gevaar om uit ketose te raken, waardoor je dus de voordelen verliest van het keto dieet.

Is er een middenweg?

Ja, er is een middenweg. Wil je wel graag iets meer koolhydraten eten, maar wel het keto dieet blijven volgen? Dan kun je dus kiezen voor meer calorieën, maar ook meer koolhydraten. Alleen moet je dus wel verzinnen hoe jij deze koolhydraten verliest. Dit kan bijvoorbeeld door meer sporten.


{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}

Over de auteur

Katja Callens

Na haar eigen ervaring van totale transformatie, heeft Katja Callens haar leven toegewijd om honderdduizenden anderen te helpen met een optimale gezondheid te bereiken, dmv. verbeterende eetgewoonten, en het juicen van groeten en superfoods. Ben jij de volgende?
Doe nu de korte Keto Quiz en ontvang je persoonlijke Keto-Week-Menu's

AANBEVOLEN VOOR JOU...

>