Lekker uit eten en het keto dieet volgen

 • Home
 • /
 • Blog
 • /
 • Lekker uit eten en het keto dieet volgen

Het keto dieet houdt in dat je minder koolhydraten eet en meer vetten. Veel mensen die het keto dieet volgen, denken dat ze niet uit eten kunnen. Immers, bij veel restaurants bestaat het menu uit gerechten met veel koolhydraten. Toch is er meer mogelijk dan je denkt. In dit artikel krijg je tips en tricks hoe je wel naar een restaurant kunt zonder gedoe.

Vragen kan altijd

Een simpele oplossing is vragen. Je bent zeker niet de eerste, maar ook zeker niet de laatste. Vaak is het mogelijk om vooraf dieetvoorkeuren door te geven, zo kan de keuken rekening houden jou. Het is altijd verstandig om te vragen wat de mogelijkheden.

Goede voorbereiding is het halve werk

Veel mensen checken vooraf altijd de menukaart voordat ze een restaurant bezoeken. Vaak omdat ze moeilijk de keuze op dat moment kunnen maken. Het is handig om vooraf de menukaart te bekijken als je een dieet volgt. Hiermee kun je vooraf kijken welke opties je hebt. Maar ook direct nadenken over een eventueel alternatief. Zo bepaal je dus vooraf wat je wilt en kun je bij twijfels altijd even bellen vooraf. Zo weet je exact wat je wilt, wanneer je daar bent.

Een passend restaurant

Er zijn verschillende keukens waarbij het keto dieet prima past. Voorbeelden hiervan zijn Grieks en Spaans. Je kunt dus zeker uit eten bij een Grieks of Tapa restaurant. Maar ook de wok, een steakhouse of visrestaurant geven je voldoende opties om uit eten te gaan, ondanks het volgens van het keto dieet.

Restaurants die goed passen bij het keto dieet zijn:

 • Wokrestaurants
 • Hamburgerrestaurants
 • Steakhouse
 • Visrestaurant
 • Grieks restaurant
 • Thais restaurant
 • Mexicaans restaurant

Er zijn ook restaurants waar je minder goed terecht met het keto dieet. Denk hierbij aan een Italiaans, Chinees of sushi restaurant.

Een alternatief zoeken

Zie je op de menukaart frietjes? Dan kun je altijd vragen naar een alternatief. Wat dacht je van groente frietjes? Dat kan natuurlijk ook en steeds meer restaurants bieden dit soort alternatieven aan. Ook voor bijgerechten kun je altijd kijken naar een vervanging. Personeel van het restaurant willen hier ook graag aan meedenken. Zo kom je al snel op verschillende alternatieven.

Sauzen en dressings

Kijk uit met sauzen en dressings. Hierbij gaat het vaak fout. Vermijd het sauzen en dressings zo veel mogelijk. Vraag in restaurants of ze deze eventueel apart kunnen serveren. Zo kun je zelf bepalen hoeveel je wilt.

Vet toevoegen

Dit klinkt voor velen raar in de oren, maar als je het keto dieet volgt zeker niet. Kijk of je bij gerechten, zoals salades, vet kunt toevoegen. Zo kun je ook gerechten eten die onvoldoende vetten bevatten.

Misschien is het toch niet zo moeilijk

Uit eten met het keto dieet is helemaal niet zo moeilijk. Er zijn voldoende opties en vaak kom je al een heel eind als je een alternatief bedenkt. Je kunt namelijk prima een hamburger eten zonder het broodje. Zo kun jij ook uit eten met je familie en vrienden.


{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}

Over de auteur

Katja Callens

Na haar eigen ervaring van totale transformatie, heeft Katja Callens haar leven toegewijd om honderdduizenden anderen te helpen met een optimale gezondheid te bereiken, dmv. verbeterende eetgewoonten, en het juicen van groeten en superfoods. Ben jij de volgende?
Doe nu de korte Keto Quiz en ontvang je persoonlijke Keto-Week-Menu's

AANBEVOLEN VOOR JOU...

>