Keto Rode Paprika en Snapper Soep

  • Home
  • /
  • Blog
  • /
  • Keto Rode Paprika en Snapper Soep

VOOR 5
BEREIDINGSTIJD: 25 MINUTEN ■    KOOKTIJD: 25 MINUTEN ■    TOTALE TIJD: 50 MINUTEN

Ingrediënten

700 gram verse of diepvries rode snapper zonder vel
30 ml olijfolie
3 zoete rode paprika’s, gehakt
160 gram sjalot, gehakt
1300 ml kippenbouillon
1,5 gram zout
0,5 gram gemalen zwarte peper
snufje gemalen rode peper
30 gram Italiaanse peterselie, gehakt
verse Italiaanse peterselie, takjes (optioneel)

Bereiding

Ontdooi de vis, indien bevroren. Spoel de vis en dep hem droog. Snijd de vis in stukken van 2.5 cm, zet opzij. In een grote pan of braadkom verwarm je de olie op matig vuur. Voeg paprika’s en sjalotten of uien toe; bak gedurende 5 minuten. Voeg voorzichtig 240 ml bouillon toe. Breng aan de kook; verminder de hitte. Dek af en laat ongeveer 20 minuten sudderen of tot de pepers heel zacht zijn. Verwijder van het vuur; koel iets af.

Giet de helft van het paprikamengsel in een blendercontainer. Dek af en mix tot bijna glad. Giet in een middelgrote kom. Herhaal met het overgebleven pepermengsel. Giet alles terug in de pan of braadkom. Voeg resterende kippenbouillon, het zout, zwarte peper en gemalen rode peper toe.
Breng aan de kook; verminder de hitte. Voeg vis toe aan het bouillonmengsel. Dek af en laat ongeveer 5 minuten sudderen, of tot vis gemakkelijk uiteenvalt wanneer je test met een vork, één of twee keer roeren. Roer de gesnipperde peterselie erdoor.

PER PORTIE 
KOOLHYDRATEN: 6
VET: 8
PROTEÏNEN: 25

Groetjes,

Katja Callens


Over de auteur

Katja Callens

Na haar eigen ervaring van totale transformatie, heeft Katja Callens haar leven toegewijd om honderdduizenden anderen te helpen met een optimale gezondheid te bereiken, dmv. verbeterende eetgewoonten, en het juicen van groeten en superfoods. Ben jij de volgende?

AANBEVOLEN VOOR JOU...

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}
>