Welke noten mag je eten tijdens het keto dieet

  • Home
  • /
  • Blog
  • /
  • Welke noten mag je eten tijdens het keto dieet

Het ketogeen dieet, dat focust op het minimaliseren van koolhydraatinname en het verhogen van vetinname. Het dieet is populair geworden vanwege de potentiële effectieve resultaten bij gewichtsverlies en het bevorderen van ketose. Noten zijn een voedzame en goede snackoptie die past binnen het kader van het keto dieet. In dit artikel leggen we uit welke noten keto vriendelijk zijn.

Macadamianoten

Macadamianoten staan bovenaan de lijst van keto vriendelijke noten vanwege hun hoge vetgehalte en minimale koolhydraten. Ze zijn rijk aan enkelvoudig onverzadigde vetten, wat gunstig is voor het ketogeen dieet. Bovendien bevatten ze essentiële voedingsstoffen zoals vitamine B1 en magnesium.

Pecannoten

Pecannoten zijn niet alleen heerlijk, maar ook keto vriendelijk vanwege hun vetgehalte en lage koolhydraatgehalte. Ze bieden vezels, antioxidanten en gezonde onverzadigde vetten, waardoor ze een ideale keuze zijn voor een ketogeen tussendoortje.

Amandelen

Amandelen zijn een populaire keuze voor liefhebbers van noten op het keto dieet. Ze zijn rijk aan gezonde vetten, bevatten weinig koolhydraten en bieden ook vezels en eiwitten. Amandelen kunnen in diverse vormen worden genoten, zoals rauw, geroosterd of als amandelboter.

Walnoten

Walnoten zijn niet alleen rijk aan gezonde vetten, maar bevatten ook omega-3 vetzuren, wat uniek is voor noten. Deze vetzuren hebben gunstige effecten op de gezondheid van het hart en passen goed binnen een evenwichtig keto dieet.

Hazelnoten

Hazelnoten zijn een smakelijke toevoeging aan het scala van keto noten. Ze bieden een goede bron van gezonde vetten, vezels en essentiële voedingsstoffen zoals vitamine E en magnesium.

Cashewnoten

Cashewnoten bevatten iets meer koolhydraten in vergelijking met andere keto noten, dus het is belangrijk om ze met mate te eten. Ze bieden nog steeds gezonde vetten, eiwitten en mineralen zoals ijzer en zink.

Pistachenoten

Pistachenoten hebben een gunstige samenstelling van gezonde vetten, eiwitten en vezels. Ze kunnen een bevredigende snack zijn op het keto dieet, maar het is raadzaam om portiegroottes in de gaten te houden vanwege hun koolhydraatgehalte.

Hoe kun je noten toevoegen aan jouw keto dieet?

Noten zijn calorierijk, dus je moet in de gaten houden hoeveel je eet van de noten. Door goed te controleren/in de gaten te houden hoeveel noten je exact eet, kun je zien hoeveel calorieën je binnenkrijgt. Zo worden het er niet te veel. Kies daarnaast altijd voor onbewerkte noten. Dit zijn noten die niet bewerkt zijn met bijvoorbeeld olie, zout of suiker. Daarnaast doe je er goed aan om de noten te combineren met bijvoorbeeld yoghurt of groenten.

Noten vriend & vijand

Noten zijn binnen het keto dieet een vriend in principe. Alleen wanneer je er te veel van eet, zullen het jouw vijanden worden. Let dus altijd op hoeveel noten je eet. Daarnaast is het aan te raden om lekker te variëren met de noten. Zo wordt jouw keto dieet een variatie aan voeding en is de kans groter dat je het keto dieet goed volhoud.


{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}

Over de auteur

Katja Callens

Na haar eigen ervaring van totale transformatie, heeft Katja Callens haar leven toegewijd om honderdduizenden anderen te helpen met een optimale gezondheid te bereiken, dmv. verbeterende eetgewoonten, en het juicen van groeten en superfoods. Ben jij de volgende?
Doe nu de korte Keto Quiz en ontvang je persoonlijke Keto-Week-Menu's

AANBEVOLEN VOOR JOU...

>