Welke kazen zijn keto?


Veel mensen die het keto dieet volgen, vragen zich af welke kazen ze kunnen eten. In dit artikel zullen we de kazen bespreken die passen binnen het keto dieet.

Wat is het keto dieet?

Een keto dieet is een koolhydraatarm, vetrijk dieet. Dit betekent dat je vooral eiwitten en vetten zult eten ¹. Door het verminderen van de inname van koolhydraten, wordt het lichaam gedwongen om vetten te gebruiken als brandstof in plaats van koolhydraten. Dit proces wordt ketose genoemd. Ketose bootst de metabolische staat van het vasten na ². Het keto dieet kan helpen bij het verliezen van gewicht. Het is met een keto dieet mogelijk om tot 14 kilo in 6 weken te verliezen aan vet ³.

Lees hier hoe het keto dieet echt werkt

Kaas en het keto dieet

Kaas is een populair voedingsmiddel dat veel mensen graag eten. Gelukkig past kaas binnen het keto dieet. Kaas is rijk aan vetten en eiwitten en bevat weinig koolhydraten. Hierdoor is kaas een uitstekende keuze voor mensen die het keto dieet volgen.

Welke kaas mag je eten bij keto?

Er zijn veel verschillende soorten kazen die passen binnen het keto dieet. Bij het keto dieet is het belangrijk om de inname van koolhydraten te beperken en de inname van vetten te verhogen. Daarom is het handig om te weten welke kazen weinig koolhydraten bevatten en dus passen binnen het keto dieet. De grammen achter de kaassoorten geven aan hoeveel koolhydraten er in de kaas zitten. Hieronder staan enkele voorbeelden per 28 gram (1 ounce):

– Zachte kaas: brie en camembert 0,1 gram, münsterkaas 0,3 gram

– Cheddar: 0,4 gram

– Goudse kaas: 0,6 gram

– Mozzarella: 0,6 gram

– Geitenkaas: 0,4 gram

– Blauwe schimmelkaas: 0,7 gram

Kaas eten met het keto dieet

Kaas is dus een goede keuze voor mensen die het keto dieet volgen. Er zijn veel verschillende soorten kazen die passen binnen het keto dieet, waaronder zachte kaas, cheddar, goudse kaas, mozzarella, geitenkaas en blauwe kaas. Door het eten van de juiste kazen, kun je genieten van heerlijke maaltijden terwijl je het keto dieet volgt.

Wil je weten wat je nog meer mag eten? Bekijk ook ons keto voedingsschema of ons keto weekmenu voor inspiratie!

Bronnen: 

  1. Oh, R., Gilani, B., & Uppaluri, K. R. (2019, 7 februari). Low Carbohydrate Diet. Europe PMC. https://europepmc.org/article/NBK/nbk537084
  2. Sukkar, S. G., & Muscaritoli, M. (2021). A Clinical Perspective of Low Carbohydrate Ketogenic Diets: A Narrative Review. Frontiers in nutrition, 8, 642628. https://doi.org/10.3389/fnut.2021.642628

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}

Over de auteur

Katja Callens

Na haar eigen ervaring van totale transformatie, heeft Katja Callens haar leven toegewijd om honderdduizenden anderen te helpen met een optimale gezondheid te bereiken, dmv. verbeterende eetgewoonten, en het juicen van groeten en superfoods. Ben jij de volgende?
Doe nu de korte Keto Quiz en ontvang je persoonlijke Keto-Week-Menu's

AANBEVOLEN VOOR JOU...

>