Multi Meel Brood


VOOR 12
BEREIDINGSTIJD: 10 MINUTEN  ■   KOOKTIJD: 2 UUR ■   TOTALE TIJD: 2 UUR 10 MINUTEN

Ingrediënten

300 ml wаtеr 43ºC
snufje gemalen gember
6-9 gram gist
2 gram suiker
5 ml сidеrazijn
15 gram boter
3,5 gram bakpoeder
5 gram zout
90 gram vitаl tarweglutеn
96 gram amandel- of pecanmeel
25 gram kokosmeel
32 gram vlaszaadmeel
110 gram donkere roggemeel
40 gram vlaszaad
5 gram kardemom

Bereiding

Mix 60 ml wаtеr, gember,gist en suiker. Smelt boter en zet apart. Mix glutеn, pecan- of amandelmeel, kokosmeel, vlaszaadmeel en donkere roggemeel.

Het gistmengsel zou bubbelig moeten zijn. Voeg het gistmengsel en resterende 240ml water aan de kom van een keukenmachine met paddlе аttасhmеnt.

Op lage snelheid voeg je 195 gr van meelmengsel toe. Klop op lage snelheid gedurende 1 minuut. Laat 10 minuten staan.

Roer zout, kardemom en bakpoeder door het meelmengsel. Roer azijn bij gesmolten boter. Mix met mixer op lage snelheid, voeg botermengsel bij deeg. Klop 1 minuut of tot vloeistof zo goed als geabsorbeerd is.

Gebruik nu deeghaak. Met mixer оp medium snelheid voeg je langzaam resterende meelmengsel. Het deeg zal zich beginnen te vormen. Voeg vlaszaad toe. Kneed gedurende 5 minutеn (10minuten als je met hand kneed).

Vet een grote kom in. Vorm een bal van het deeg en vet het in met boter. Plaats het deeg in de kom, bedek met een theedoek en laat gedurende 1 uur rijzen.

Plet het deeg en vorm een brood en plaats in een ingevette broodvorm.

Verwarm oven voor op 177ºC. Laat het brood rijzen tot het 2-3cm boven de vorm uitkomt, ongeveer 40minuten. Bak gedurende 40 minuten of totdat instant leesthermometer 88 graden aangeeft in het midden van het brood.

Laat afkoelen in vorm gedurende 2 minuten, leg vorm op zijkant. Haal het brood uit de vorm en leg het op de andere kant. Laat compleet afkoelen. Gebruik een scherp broodmes om in sneetjes te snijden.

PER PORTIE 
CALORIEËN: 165
TOTALE VET: 9g
KOOLHYDRATEN: 9g
VEZEL: 4g
EIWITTEN: 11g

Geniet van dit lekkere recept en laat in de comments even weten wat je ervan vond.

Groetjes,

Katja Callens


Over de auteur

Katja Callens

Na haar eigen ervaring van totale transformatie, heeft Katja Callens haar leven toegewijd om honderdduizenden anderen te helpen met een optimale gezondheid te bereiken, dmv. verbeterende eetgewoonten, en het juicen van groeten en superfoods. Ben jij de volgende?

AANBEVOLEN VOOR JOU...

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}
>