Keto Gegrilde Heilbot en Prei met Mosterd Vinaigrette

  • Home
  • /
  • Blog
  • /
  • Keto Gegrilde Heilbot en Prei met Mosterd Vinaigrette

VOOR 4
BEREIDINGSTIJD: 20 MINUTEN ■    KOOKTIJD: 12 MINUTEN ■    TOTALE TIJD: 22 MINUTEN

Ingrediënten

575 gram verse of diepvries heilbot steaks, 2, 5 cm dik
15 gr grove korrel mosterd
15 ml water
30 ml witte balsamicoazijn
20 ml olijfolie
1 lookteentje, gehakt
4 kleine stukken prei
3 lookteentjes, gehakt
1,5 gram zout
0,5 gram gemalen zwarte peper
gele peervormige tomaat in twee gesneden (optie)
verse bieslook (optioneel)

Bereiding

Ontdooi vis, indien bevroren. Spoel de vis af, dep droog met keukenpapier. Snij in 4 porties. Koel vis tot je hem gebruikt. Klop in een kleine kom de witte balsamicoazijn, mosterd, het water, 10 ml olijfolie en 1 teentje knoflook. Zet opzij.

Verwijder de wortels en snijd de groene toppen van prei af; verwijder 1 of 2 buitenste witte lagen. Goed wassen (snij indien nodig 2.5 cm van de onderkant af om te helpen bij het scheiden van de lagen om het wassen te vergemakkelijken). Lek uit. Meng in een middelgrote kom de prei en een kleine hoeveelheid water. Breng aan de kook; verlaag de temperatuur. Dek af en laat gedurende 3 minuten sudderen. Laat uitlekken. Droog deppen. Borstel in met 5 ml
van de resterende olijfolie.

Meng in een kleine kom de resterende 5 ml olijfolie, de 3 teentjes knoflook, het zout en peper. Verdeel dit gelijkmatig over de vissen; wrijf in met je vingers.

Leg de vis en de prei op een ingevet rooster van een onafgedekte grill direct boven half warme kolen. Bedek indien gewenst het grillrooster met ingevette folie voordat u vis en prei op de grill legt. Grill gedurende 8 tot 12 minuten of tot de vis gemakkelijk uiteen valt wanneer hij met een vork wordt getest, draai de vis en prei voorzichtig één keer om. Snij prei in stukjes van 1 cm. Verdeel vis en prei over vier ondiepe kommen. Besprenkel met azijnmengsel. Indien je
wenst, garneren met tomatenhelften en bieslook.

PER PORTIE 
KOOLHYDRATEN: 9
VET: 8
PROTEÏNEN: 20

Groetjes,

Katja Callens


{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}

Over de auteur

Katja Callens

Na haar eigen ervaring van totale transformatie, heeft Katja Callens haar leven toegewijd om honderdduizenden anderen te helpen met een optimale gezondheid te bereiken, dmv. verbeterende eetgewoonten, en het juicen van groeten en superfoods. Ben jij de volgende?
Doe nu de korte Keto Quiz en ontvang je persoonlijke Keto-Week-Menu's

AANBEVOLEN VOOR JOU...

>