Heb je keto producten nodig? 

 • Home
 • /
 • Blog
 • /
 • Heb je keto producten nodig? 

Bij een keto dieet vallen veel voedingsmiddelen af, omdat je niet te veel suikers en koolhydraten mag. Anders kom je immers niet in ketose ¹. Een standaard keto dieet heeft de verhoudingen van 70-80% calorieën aan vetten, 10-20% calorieën aan eiwitten en maar 5-10% calorieën aan koolhydraten ²Wat je mag eten tijdens een keto dieet is dus wel beperkt. Maar heb je keto producten nodig om een keto dieet te volgen? Kortom: nee. Je kunt prima een keto dieet volgen zonder keto producten.

Wat zijn keto producten? 

Maar wat zijn keto producten eigenlijk? Er zijn wel speciale keto producten die je kunt gebruiken door het vervangen van bepaalde koolhydraatproducten. Denk bijvoorbeeld aan keto brood, supplementen om een keto dieet te ondersteunen of een ‘keto maaltijd’ of keto repen. Deze zijn handig om te hebben als je een keer een snelle hap nodig hebt, maar wel aan je keto macro’s wilt houden. Naast keto producten die je voeding ondersteunen heb je ook andere keto producten zoals keto teststrips. Een keto test gebruik je om te testen of je in ketose bent.

Kun je een keto dieet volgen zonder keto producten? 

Ja, dat kan zeker! Zolang je ervoor zorgt dat je koolhydraatarme en suikervrije producten consumeert dan kun je ook zonder keto producten prima een keto dieet volgen. Keto producten zijn er voornamelijk om het keto dieet te ondersteunen. In sommige gevallen kan het zijn dat je vitamines en mineralen tekort komt. Overleg dan met je huisarts of een voedingsdeskundige of het nodig is om supplementen voor je keto dieet te nemen. Er zijn genoeg voedingsmiddelen die geschikt zijn voor keto. Denk bijvoorbeeld aan avocado’s, eieren en noten.

Bekijk ook onze keto recepten voor inspiratie. Zo heb je elke dag wat lekkers!

Waar kun je keto producten halen? 

Dat ligt eraan wat voor keto producten je zoekt. Wil je graag keto producten gebruiken als maaltijdvervangers? Dan zul je bij een speciale aanbieder moeten kijken. Als het gaat om supplementen of dergelijken, dan kun je dat eigenlijk overal halen waar ze supplementen ze aanbieden. Een ander ‘keto product’ waar je aan kunt denken zijn keto boeken. Deze helpen namelijk ook bij het ondersteunen van je keto dieet. Je kunt sommige keto producten ook gewoon in de supermarkt kopen. Veel suikervrije en koolhydraatarme producten vallen eigenlijk ook onder ‘keto producten’. Het gaat er vooral om dat er geen tot weinig suikers en koolhydraten in zitten.

Keto producten lijst

Maar wat zijn nu allemaal keto producten? Om het makkelijk voor je te maken hebben we alle soorten keto producten even op een rijtje gezet. Je kunt deze keto producten lijst gebruiken om te zien of je misschien iets wilt gebruiken.

 • Keto repen
 • Keto proteïne shakes
 • Keto boeken
 • Keto sauzen
 • Keto supplementen, zoals exogene ketonen
 • Keto brood
 • Keto chocola
 • Keto maaltijden

Naast deze keto producten lijst kun je uiteraard ook ‘gewone’ voedingsmiddelen consumeren, zolang niet veel suikers en koolhydraten in zitten. Wil je precies weten wat je wel en niet mag eten tijdens een keto dieet? Bekijk ons uitgebreide keto voedingsschema of volg bijvoorbeeld ons keto weekmenu!

Bronnen:

 1. Sukkar, S. G., & Muscaritoli, M. (2021). A Clinical Perspective of Low Carbohydrate Ketogenic Diets: A Narrative Review. Frontiers in nutrition, 8, 642628. https://doi.org/10.3389/fnut.2021.642628
 2. Craig, Winston J., “The Keto Diet” (2019). Lake Union Herald. 848. https://digitalcommons.andrews.edu/luh-pubs/848

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}

Over de auteur

Katja Callens

Na haar eigen ervaring van totale transformatie, heeft Katja Callens haar leven toegewijd om honderdduizenden anderen te helpen met een optimale gezondheid te bereiken, dmv. verbeterende eetgewoonten, en het juicen van groeten en superfoods. Ben jij de volgende?
Doe nu de korte Keto Quiz en ontvang je persoonlijke Keto-Week-Menu's

AANBEVOLEN VOOR JOU...

>