In Bacon Verpakte Varkenshaasjes

  • Home
  • /
  • Blog
  • /
  • In Bacon Verpakte Varkenshaasjes

VOOR 4
BEREIDINGSTIJD: 10 MINUTEN ■ KOOKTIJD: 45 MINUTEN ■ TOTALE TIJD: 1 UUR

Het omwikkelen van varkenshaas in nog meer varkensvlees lijkt misschien te veel, maar je zult snel merken wat een impact de bacon wrap heeft op de algehele smaak. Naast de toegevoegde smaak, helpt het spek het varkensvlees aan de binnenkant vochtig te houden. Serveer dit met jouw favoriete gestoomde groenten en bloemkool-puree.

Ingrediënten

VOOR DE MARINADE

1 theelepel zout
1 theelepel knoflookpoeder
1 theelepel uienpoeder
1⁄2 theelepel gerookte paprika
1⁄2 theelepel gedroogde basilicum
1⁄2 theelepel gedroogde tijm
1⁄2 theelepel gedroogde rozemarijn
1⁄2 theelepel gedroogde salie
1⁄2 theelepel versgemalen zwarte peper
1/4 theelepel cayenne peper
1/4 theelepel komijn
1⁄8 theelepel kaneel
1⁄8 theelepel nootmuskaat
1⁄8 theelepel kruidnagel

VOOR VARKENSHAAS

1 kilo varkenshaas
2 eetlepels olijfolie
8 tot 12 plakjes bacon

Bereiding

De marinade maken

Meng in een middelgrote kom het zout, knoflookpoeder, uienpoeder, paprika, basilicum, tijm, rozemarijn, salie, zwarte peper, cayennepeper, komijn, kaneel, nootmuskaat en kruidnagel. Roer om te combineren. Zet opzij.

Varkenshaasjes klaarmaken

Verwarm de oven voor op 220°C.

Verwijder overtollig vet of zilvervlies (een dunne laag bindweefsel) van het varkensvlees. Smeer het varkensvlees in met de olijfolie.

Breng royaal de marinade aan op het vlees en bedek de varkenshaas. Zet opzij.

Leg de stukjes spek op een snijplank naast elkaar. Leg het varkensvlees in het midden van de spekreepjes. Begin aan het ene uiteinde, trek de rand van het spek omhoog en over de varkenshaas diagonaal. Herhaal met de andere kant van het segment en steek het over de eerste zijde. Herhaal het proces met de resterende plakjes spek, terwijl je de vrije uiteinden onder de gekruiste plakjes bacon stopt terwijl je doorgaat. Zet vast met tandenstokers indien nodig.

Doe het bacon-verpakte varkensvlees in een ovenschaal en plaats het in de voorverwarmde oven. Bak gedurende 20 minuten. Verlaag het vuur tot 150°CF en bak nog eens 20 minuten.

Gebruik een vleesthermometer ingebracht in het dikste deel van het vlees om de temperatuur te controleren. Zodra het 55°C heeft bereikt, verhoog je de temperatuur om het spek gedurende 3 tot 5 minuten te laten braden en krokant te maken.

Haal het vlees uit de oven en bedek met aluminum Laat het vlees minstens 10 minuten rusten, zodat de sappen worden opgenomen.

Snijd en serveer met je gewenste bijgerecht.

INGREDIËNTTIP: De hoeveelheid bacon die je nodig hebt ligt aan de lengte en grootte van de varkenshaas. Er zou genoeg bacon moeten zijn om de varkenshaas compleet in te pakken.

KOOKTIP: Het wordt aanbevolen om varkensvlees te koken tot een minimum van 60°C. Het vlees blijft echter koken nadat het uit de oven gehaald is. Voor een sappiger, zachter varkenshaasje, laat het vlees extra 5°C koken terwijl het rust.

Als het vlees na het rusten niet de 60°C bereikt heeft, zet het dan weer in de oven.

PER PORTIE  
RATIO: 3:1
CALORIEËN: 518
TOTALE VET: 29.9g
KOOLHYDRATEN: 1.9g
NETTO KOOLHYDRATEN: 1.9g
VEZELS: 0g
EIWITTEN: 57.3g

Geniet van dit lekkere, gezonde recept en laat in de comments even weten wat je ervan vond.

Groetjes,

Katja Callens


Over de auteur

Katja Callens

Na haar eigen ervaring van totale transformatie, heeft Katja Callens haar leven toegewijd om honderdduizenden anderen te helpen met een optimale gezondheid te bereiken, dmv. verbeterende eetgewoonten, en het juicen van groeten en superfoods. Ben jij de volgende?

AANBEVOLEN VOOR JOU...

  • goeden dag mijn vraag is kan ik hier aan beginnen .omdat ik al meedere keren dichtslipende arders heb gehad is dit dan niet veel te vet met vriendelijke groeten ciska bakker

  • {"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}
    >