Keto Beschuit


VOOR 9
BEREIDINGSTIJD: 20 MINUTEN ■ KOOKTIJD: 20 MINUTEN ■ TOTALE TIJD: 40 MINUTEN

Ingrediënten 

180 gram biologisch grasgevoerd boter
2 eieren
240 ml zure room
45 ml water
30 ml appel cider azijn
260 gram amandelmeel
160 gram gouden vlaszaad-meel,fijngemalen
48 gram kokosmeel
65 gram wei eiwit isolate
20 gram bakpoeder
10 gram baking soda
10 gram wijnsteen
10 gram xanthaangom
2 gram zout


Bereiding

Plaats de boter 1 uur in de vriezer voordat je begint. Rasp het en zet weerin de vriezer terwijl je de resterende ingrediënten bereidt.

Voeg eieren, zure room, water en appelazijn toe aan een middelgrote kom en klop een minuut of twee tot alles goed gemengd is. Zet opzij.

Voeg amandelmeel, lijnzaadmeel, kokosmeel, wei eiwit, bakpoeder, bakpoeder, wijnsteen, xanthaangom en koosjer zout toe aan een grote kom en klop tot zeer goed gecombineerd en er geen klontjes zichtbaar zijn.

Voeg helft van geraspte boter toe aan het bloemmengsel (84g/ 6 eetl). Verdeel het snel met je handen en wrijf het kort met je vingertoppen tegen de bloem. Omdat het al geraspt is, hoef je het niet in de bloem te ‘breken’.Giet het ei en roommengsel erin, meng met een spatel tot het net is opgenomen. Het deeg zal erg ruig zijn. Zet 15 minuten in koelkast.

Verwarm oven voor op 230°C (260°C als je een convection oven gebruikt). Bekleed een bakplaat met bakpapier.

Bestuif je werkblad licht met kokosmeel en pak het deeg.

Dep het met je handen in een rechthoekige vorm (ongeveer 25x35cm). Strooi 1/6 van de resterende boter in het midden en vouw er een van de randen overheen. Strooi nog een 1/6 deel van de boter over de net gevouwen rand en vouw de andere kant naar binnen (denk aan het vouwen van een brief!).

Gebruik een mes om het deeg op te tillen als het blijft plakken (je wilt ervoor zorgen dat je niet te veel bloem toevoegt). Draai het deeg tegen de klok in en druk het opnieuw in een rechthoek. Herhaal het proces nog twee keer en druk het deeg tot een hoogte van 2,5cm. Je kunt ook 1-1.5cm hoogte doen en 18 koekjes maken.

Scoor het deeg met een ronde snijder van 6-7cm om er zeker van 6 stuks te zijn. Snijd recht naar beneden (niet draaien!) En plaats de biscuitrondjes op de bakplaat. Verzamel de restjes, doe een andere vouw en snijd opnieuw. Je kunt ook eenvoudig met een scherp mes in 9 vierkanten snijden (aanbevolen). Zet de bakplaat 15 minuten in de vriezer voordat je gaat bakken. Je kunt de koekjes op dit punt 1-2 maanden invriezen en indien nodig rechtstreeks uit de vriezer bakken.

Bestrijk met gesmolten boter en bak 15-20 minuten tot ze goudbruin zijn. Laat 10 minuten afkoelen alvorens te serveren. Je kunt ze in een luchtdichte container gedurende 3-4 dagen op kamertemperatuur bewaren.

PER PORTIE 
CALORIEËN: 340
TOTALE VET: 36g
NETTO KOOLHYDRATEN 4g
EIWIT: 9g

Geniet van dit lekkere, gezonde recept en laat in de comments even weten wat je ervan vond.

Groetjes,

Katja Callens

Deel desgewenst dit artikel


>