Zelfgemaakte Pizzabodem met Fathead Deeg


VOOR 10 porties
TOTALE TIJD: 30 MINUTEN

Ingrediënten

170 gram Mozzarella kaas (geraspt)
27 gram roomkaas (in blokjes)
2.5 grote eieren (geklopt)
120 gram kokosmeel


Bereiding

Verwarm oven voor op 218ºC. Bekleed bakplaat of pizzapan met bakpapier.

Meng de geraspte mozzarella en blokjes roomkaas in grote kom. Zet voor 90 seconden in magnetron, halverwege even roeren. Roer nogmaals aan het einde tot het goed gemengd is. (** Zie opmerkingen alternatief voor magnetron).

Roer de losgeklopte eieren en kokosmeel erdoor. Kneed met je handen tot er een deeg ontstaat. Als het deeg hard wordt voordat het volledig gemengd is, kun je het 10-15 seconden in de magnetron zetten om het te verzachten.

Verspreid deeg op beklede bakvorm tot 1cm dikte, met behulp van je handen of deegroller over een stuk bakpapier (de deegroller werkt beter). Gebruik tandenstoker of vork om gaten in de korst te prikken om bubbels te voorkomen.

Bak 6 minuten. Prik meer gaten op plaatsen waar je bellen ziet ontstaan. Bak goudbruin in nog eens 3-7 minuten.

OPMERKINGEN: Om keto-pizza te maken, bestrooi met saus en garnering na het bakken van bodem en zet weer in de oven gedurende ongeveer 10 minuten, totdat het geheel verwarmd is.

Als je de magnetron niet wilt gebruiken, gebruik dan een dubbele boiler om de kaas en roomkaas samen te smelten. Kook water in een pan en plaats de kazen in een metalen kom die over de randen van de pan rust. Het idee is om de kaas te smelten zonder deze te verbranden en onder regelmatig te roeren.

Voedingswaarde informatie is niet inclusief garnering.

Hoe kan ik pizza met amandelmeel maken? Volg de instructies hierboven, maar vervang kokosmeel door 3/4 kop amandelmeel en reduceer de 2 eieren tot 1 ei.

Geniet van dit lekkere, gezonde recept en laat in de comments even weten wat je ervan vond.

Groetjes,

Katja Callens

Deel desgewenst dit artikel


>