Hamburgerbroodjes


VOOR 5
TOTALE TIJD: 25 MINUTEN

Ingrediënten

135 gram halfvolle mozzarella kaas, gegratineerd
55 gram roomkaas
1 groot ei
160 gram amandelmeel
16 gram eiwit poeder of 32 gram extra amandelmeel
8 gram bakpoeder
1 metalen cake plaat of vorm waar je niet om geeft


Bereiding

Plaats de mozzarellakaas en roomkaas in magnetronbestendige kom en zet in magnetron gedurende 1 minuut. Roer en zet weer in magnetron gedurende 30 seconden tot 1 min. Schep de kaas in keukenmachine met het ei en verwerk tot gladde massa.

Voeg droge ingrediëntentoe en bewerk tot zich een deeg vormt. Het is heel plakkerig! Als het te plakkerig is om mee te werken, laat het dan een paar minuten minuten afkoelen.

Verwarm de oven voor op 200ºC en zet rooster in midden van oven. Bekleed bakplaat met bakpapier. Zet goedkope metalen vorm onder in de oven.

Als oven klaar is verwijderdeeg uit vriezeren verdeel in 5 gelijke delen. Smeer handen licht in met olie en rol elke portie tot een bal. Leg op bakpapier en druk lichtjes plat met je hand, terwijl je nog steeds een koepelvorm behoudt. (Je zult moeten experimenteren hoeveel je moet afvlakken, het is moeilijk uit te leggen).

Plaats 6 ijsblokjes in de metalen pan in onderkant van de oven. Plaats de broodjes vervolgens in de oven. Dit zal de broodjes helpen rijzen.

Bak voor 12 minuten of totdat de buitenkant bruin is. Ze zijn nog steeds zacht, dus laat ze afkoelen voor je ze van de bakplaat haalt. Eenmaal afgekoeld bewaar je ze in een zakje in de koelkast. Warm lichtjes op als je ze wilt serveren.

Bewaar de burgerbroodjes in de koelkast in een luchtdichte verpakking. Ze blijven minstens 7-10 dagen goed en zijn ook prima in te vriezen. Dit recept zorgt voor 5 kleine burgerbroodjes.

Opmerkingen: Dit zijn geen zachte broodjes–ze zijn steving, geweldig voor hamburgers. Ze zijn waarschijnlijk slechts 10cm in diameter en 1cm dik.

Als de broodjes te plat worden, voeg dan een klein beetje meer amandelmeel toe (2 eetlepels).

Als de broodjes niet plat genoeg worden: zorg ervoor dat het amandelmeel opgeschud en vrij van klonten is, druk amandelmeel niet samen tijdens het meten. Het deeg verspreidt zich, maar niet veel, druk op het deeg om het plat te maken. Als je broodjes niet genoeg verspreiden, gebruik dan een beetje minder amandelmeel. Mijn broodjes waren ongeveer 10 cm. Ze zijn klein, maar perfect voor burgers.

Als je deeg te hard (koud) of te droog is, zullen de broodjes niet zoveel rijzen. Plaats het deeg gedurende 15-20 seconden in de magnetron – tot het warm is en doe vervolgens in vorm.

PER PORTIE 
CALORIEËN: 294
TOTALE VET: 25g
NETTO KOOLHYDRATEN: 4g
EIWITTEN: 14g

Geniet van dit lekkere, gezonde recept en laat in de comments even weten wat je ervan vond.

Groetjes,

Katja Callens

Deel desgewenst dit artikel


>