Hoe Keto Echt Werkt -pr

Als je klaar bent om de sprong te wagen, dan is dit wat je kunt verwachten als je keto gaat. Dit is wat er gebeurt met mensen die zich aan het dieet houden.

  1. Op dag 1 voel je je erg vol als je nog nooit koolhydraatarm gegaan bent. Als je te zwaar bent, is de kans groot dat je een koolhydraatrijk dieet volgt; deze diëten zijn berucht omdat ze je de hele tijd hongerig maken. Door je inname van vet (en optioneel eiwit) te verhogen, zijn er echter maar weinig hongergevoelens. Misschien ervaar je ook meer gas, of een vollere maag. Maar maak je geen zorgen – als je een week of twee dit dieet volgt, zal je lichaam zich aanpassen aan de nieuwe verandering.

 

  1. Binnen 2 tot 7 dagen wordt ketose geactiveerd. Het duurt doorgaans zo lang voordat het lichaam vetzuren als brandstof gebruikt. Ketose treedt van nature op als je je koolhydraatinname beperkt tot minder dan 20 gram per dag (of als je vast, maar dat raad ik niet aan).

Gelukkig is ketose gemakkelijk te herkennen. Hier zijn 4 tekenen dat je het ervaart:

  • Slechte adem. Aceton, een soort keton, kan een uitgesproken geur produceren bij het verlaten van jouw lichaam en aanwezig zijn in jouw adem. Sommigen omschrijven het als fruitig ruiken; anderen omschrijven het als een geur van nagellak, die overigens ook aceton bevat. Hoe dan ook, het is moeilijk om het niet op te merken, en misschien tot grote ergernis van mensen om je heen is het geen subtiele geur.
  • Ziek voelen. Als je symptomen ervaart zoals hoofdpijn, misselijkheid of uitputting, is de kans groot dat je in ketose bent. Beschouw dit als een overgangsperiode van het gebruik van koolhydraten als brandstof naar ketonen. Het is niet leuk, maar gaat meestal een paar dagen weg. Het heet ook wel de keto griep.
  • Veranderingen in stoelgang. Het aanbrengen van grote veranderingen in jouw voedingsplan heeft meestal invloed op jouw spijsvertering, dus verwacht tijdens jouw overgang naar ketose overmatig gas, constipatie of diarree te ervaren. Het toevoegen van een vezelsupplement kan helpen om deze overgang minder ernstig te maken.
  • Vloeistofverlies komt ook vaak voor. Als je ketose ingaat, verlies je ook het watergewicht, veroorzaakt doordat de nieren overuren maken om overtollige vloeistof kwijt te raken. Je kunt ook elektrolyten verliezen tijdens dit “ontluchtingsproces”. Je zult dit merken bij langere toiletbezoeken – het lijkt alsof je constant “moet”!

 

  1. Je zou je na 1 tot 2 weken beter moeten voelen. Dit is meestal het geval wanneer de malaise (algemeen gevoel van onwelheid) die gepaard gaat met ketose verdwijnt. Bovendien melden veel mensen dat ze een nieuwe golf van energie voelen en dat het zelfs gemakkelijker wordt om in slaap te vallen. Dit betekent dat je lichaam zich eindelijk aanpast aan de ketose-toestand.

 

  1. Verwacht elke maand een groot gewichtsverlies. Het grootste deel van dit gewichtsverlies wordt veroorzaakt door het verlies van vocht, dat voor sommige mensen varieert van 2 kilo tot meer dan 5 kilo. Een deel ervan kan ook afkomstig zijn van vetverlies – het meten van taille, heup en borst zou dit moeten bevestigen. Veel mensen melden ook een permanent gebrek aan eetlust.

 

Na zes maanden zie je er waarschijnlijk veel slanker uit. Je tailleomvang is geslonken, evenals het nummer op de weegschaal. Elk gewichtsverlies dat optreedt na de eeste maand is meestal het gevolg van vetverlies en niet van vloeistofuitdrijving (tenzij je niet trouw het dieet gevolgd hebt). Je voelt je waarschijnlijk ook geweldig, met verbeterde helderheid van geest en verhoogde energieniveaus.

Met keto wordt de beloning echt behaald door degenen die er minstens een paar maanden aan vasthouden – het is zeker de moeite waard.

Referenties

http://www.healthline.com/nutrition/ketogenic-diet-101

https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/16318637

http://onlinelibrary.wiley.com/doi/10.1111/j.1528-1167.2008.01821.x/full

http://www.webmd.com/diabetes/type-1-diabetes-guide/what-is-ketosis#1

https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC4215472/

http://ajcn.nutrition.org/content/87/1/44.full

http://www.diabetes.co.uk/keto/keto-diet-safety.html

>