Het Keto Brood


VOOR 16 sneetjes (2 snee = 1 portie)
TOTALE TIJD: 55 MINUTEN

Dit is hét keto brood, wat mij betreft, als je toch brood wilt eten. Wil je het zuivelvrij maken, doe er dan 120 ml olijfolie bij in plaats van boter. 

Ingrediënten

100 g gesmolten boter
30 g kokosolie
7 grote eieren (50g elk)
5 gram baking poeder
200 g amandelmeel
2 gram xanthaangom
2 gram zout


Bereiding

Simpele Methode

Verwarm oven voor op 180ºC. Doe de eieren in een kom en meng 1 – 2 minuten op hoge snelheid.

Voeg kokosolie en gesmolten boter toe aan de eieren, terwijl je klopt. Voeg resterende ingrediënten toe. Het wordt een dikke massa.

Doe in een broodvorm bekleed met bakpapier. Bak 45 minuten. (Verwijder zodra mes schoon uit midden komt).

Mijn Persoonlijke Methode

Zorg ervoor dat eieren op kamertemperatuur zijn. Dit vermindert de mogelijkheid dat je brood “eiïg” zal smaken. Bewaar je je eieren in de koelkast, geen probleem, doe ze in een kom met heet water gedurende 3 min. Dat zal ze wat opwarmen (maar niet koken hoor ????).

Breek eieren in een kom en meng ze samen.

Snijd boter en plaats de stukjes in een kleine pan. Zodra boter begint te smelten, haal je pan van het vuur en laat je het staan. De boter moet niet te heet zijn omdat dit invloed heeft op eieren zodra je ze bij het mengsel doet.

Voeg de kokosolie toe zodra de boter gesmolten is. (Gebruik geraffineerde kokosolie omdat het niet naar kokos smaakt).

Zodra je je boter en kokosolie hebt gesmolten, voeg je de oliën langzaam toe terwijl je op laag kookt tot alles is opgenomen. Je hebt nu een mooie, soepele mix en textuur.

Meng het amandelmeel, xanthaangom, bakpoeder en zout samen in een kleine kom. Meng al deze ingrediënten samen met een vork tot goed gecombineerd. Voeg het beetje bij beetje toe aan de eieren. Ik heb dezelfde vork gebruikt als waarmee ik het brood meng om het amandelmeelmengsel in de eieren te scheppen (al kloppend). Het wordt een vrij dik mengsel.

Zet heteluchtoven op 180 °C en wacht tot deze volledig verwarmd is. Als je een convenctie oven hebt, verlaag je de temperatuur met 5°C. Als je een glazen broodvorm gebruikt, doe je hetzelfde. Glas houdt warmte langer vast. Ik stel mijn timer altijd in op 10 minuten minder dan de tijd in het recept, omdat alle ovens anders zijn.

Zorg ervoor dat je tijdens het bakken bakpapier gebruikt. De eerste keer dat ik dit deed zonder bakpapier en geloof me, was het geen pretje om dit uit de vorm te schrapen.

Strijk het bovenoppervlak van het brood glad met een spatel. Dit helpt het brood bij elkaar te houden in de oven. Zodra er kleine scheurtjes aan de bovenkant verschijnen en het een goudbruine kleur krijgt, test je met een tandenstoker of bamboevleespen recht in het midden van het brood. Als het er schoon uitkomt, is het brood klaar. zo niet, dan kun je die extra 10 min. toevoegen en opnieuw controleren.

Laat het brood op een koelrek afkoelen zodat alle kanten evenveel afkoelen. Afkoelen op een broodrek zal de eiersmaak ook aanzienlijk verminderen. Als je het op een normaal werkblad of snijplank laat staan, zul je merken dat het onderste gedeelte van het brood een andere kleur krijgt.

PER PORTIE (2 SNEE)
CALORIEËN: 234
TOTALE VET: 23g
NETTO KOOLHYDRATEN: 1g
EIWITTEN: 7g

Geniet van dit lekkere, gezonde recept en laat in de comments even weten wat je ervan vond.

Groetjes,

Katja Callens

Deel desgewenst dit artikel


>