Geen Gewicht Meer Verliezen met Keto

Het ketogeen dieet helpt je op de lange termijn af te vallen door je efficiënter te maken in het verbranden van lichaamsvet en door enkele stofwisselingsproblemen, zoals het risico op diabetes te verminderen. Het is echter geen wondermiddel en het is mogelijk dat, net als bij elk ander dieet, zich problemen voordoen.

Eén van de meest voorkomende problemen is de eenvoudigste ter wereld: je stopt met afvallen. Dit is meestal één van de beste problemen die je kunt hebben, omdat het betekent dat de zaken goed, maar vertraagd gaan. Je hebt resultaten gezien, maar nu moet je evalueren waar jij je bevindt en wat de toekomst je kan bieden.

Dat is echter hard werken en ik help je graag verder. Dit artikel gaat over wat je moet doen als je stopt met afvallen met keto. Lees verder, en je zult nieuwe resultaten behalen.

De grote vraag: waarom verlies je geen gewicht?

Dit is niet echt een vraag met maar één antwoord, omdat ik je niet persoonlijk ken en niet alles kan bekijken wat je eet. Het is een feit dat gewichtsverlies een paar gebieden heeft waar je op moet letten, en ik zal de groten behandelen, zodat je kunt controleren of je jouw dieet niet verprutst.

1. Je bent afgevallen en je moet je calorieën aanpassen

Dit is één van de beste / ergste gevoelens die je zult ervaren. Je hebt de afgelopen weken of maanden het keto dieet gevolgd en je bent een paar kilo’s kwijtgeraakt, maar nu is het afvallen gestopt.

De meest waarschijnlijke situatie is dat je zoveel bent afgevallen dat de metabolische behoeften van je lichaam zijn afgenomen en dat je weer aan het eten bent. Als je al meer dan een maand een dieet volgt, of als je meer dan ongeveer 5 kilo bent afgevallen, moet je opnieuw gaan evalueren wat “onderhoud” voor jou betekent.

Vet is er niet voor niets, het vervult een aantal belangrijke functies in het lichaam. Het heeft calorieën nodig om in stand te blijven. Dus als je een aanzienlijke hoeveelheid vet hebt verloren, zul je wat harder moeten werken om door te gaan met afvallen. Dit is een groot probleem, zelfs als het betekent dat je jouw eetpatroon moet aanpassen.

Ik raad meestal aan om dit af en toe te veranderen, zelfs als je niet bent gestopt met afvallen, omdat het belangrijk is om een ​​regelmatig calorietekort te behouden.  Je kan een online calculator gebruiken in combinatie met jouw nieuwe lichaamsgewicht statistieken om een ​​beter idee te krijgen van wat je dagelijks zou moeten eten.

2. Je mist iets cruciaals in je herstel

Geen Gewicht Meer Verliezen met Keto - slaap
De meest waarschijnlijke boosdoener is een reeks fysiologische veranderingen en herstelfactoren die misgaan. Je bent waarschijnlijk over jouw allostatische drempel heen en je lichaam wordt hormonaal verslagen en houdt vast aan gewicht alsof je je in een post-apocalyptische wereld bevindt waar voedsel schaars is.

Simpel gezegd, je bent te gestrest om nog af te vallen.  Dit is meestal het resultaat van slechte slaap en enorme stress in je leven, zoals verandering van baan, verhuizen, relatiecrisis, rouwverwerking of bezoek van schoonfamilie ;-).

Stress is een enorm krachtige aandoening die ervoor zorgt dat je lichaam het gevoel krijgt dat het gevaar loopt, wat betekent dat je het gewicht vasthoudt dat je anders zou verliezen.Natuurlijk kun jij al deze problemen oplossen!

Slaap: als je te weinig slaapt, onderdruk je testosteron en de andere anabole hormonen die de vetverbranding en spiergroei verhogen.  Minder dan 8 uur per nacht slapen betekent vasthouden aan lichaamsvet en verminderde trainingsprestaties. Slaap meer en zorg ervoor dat je in een koele, donkere, stille kamer slaapt.

Werk- en levensstijl stress: aangezien je dit niet altijd onder controle kunt houden, moet je dit zo goed mogelijk tegengaan. Dit is eigenlijk gewoon een kwestie van manieren vinden om te ontspannen en je humeur te reguleren. Yoga, wandelen, breien (ik noem maar wat) en andere rustige activiteiten zijn een geweldige manier om dit te doen. Zoek gewoon iets waarmee je jezelf kunt ontspannen en je stress een tijdje kunt loslaten.

Overtraining: dit is echt een ding, niet een excuus niet te gaan sporten.  Dit is wat er gebeurt als je niet genoeg herstelt tussen trainingen door en je gewoon steeds meer training stress op je lichaam toebrengt. Onnodig te zeggen dat dit geen prettig idee is en het je voortgang omkeert, niet stímuleert. Als je geen vooruitgang boekt of als je je de hele tijd pijnlijk / zwak voelt, is het tijd voor een rustweek zodat je lichaam zich kan herstellen.

Los deze problemen op. Ze zullen effectief zijn in het verbeteren van jouw trainingsresultaten, ongeacht jouw doelen.

3. Je sport niet genoeg

Dit is de andere kant van het spectrum van overtraining en hyperstress. Als je jezelf niet belast tijdens de training, of het nu gaat om krachttraining of aerobics, mis je de effecten die het ooit had.

Een uurtje op de loopband is misschien een manier om wat extra calorieën te verbranden, maar als je niet sneller wordt of het aantal kilometers pusht, zul je je snel aanpassen aan die training. Als je eenmaal de stimulans van dat tempo / afstand hebt opgevangen, zul je steeds kleinere voordelen zien voor de training die je doet.

Je moet ervoor zorgen dat je deze veranderingen bijhoudt, net zoals het aanpassen van jouw calorieën naarmate je slanker wordt.  De realiteit is dat meer tijdtraining betekent dat je beter moet zijn dan je was. Dezelfde training zal niet altijd voldoende zijn.

Verbeter tempo, afstand, herhalingen, gewichten, helling of een andere variabele. Dit is hoe je een comfortzone vermijdt en beter wordt in welke oefening je ook doet. Omdat dit een groot deel van je calorieverbruik uitmaakt, is het gemakkelijk om op je lauweren te rusten en het calorietekort te missen dat tijdens ooit een zware training bood.

4. Je bent altijd aan het diëten geweest

Geen Gewicht Meer Verliezen met Keto - mond centimeter
Dit is één van die dingen die je pas beseft als het te laat is en moet worden verholpen.

Als je gedurende lange tijd een dieet volgt, maar je neemt niet af en toe een rustpauze, waarbij je jouw calorie-inname een tijdje verhoogt, dan loop je vast.  Dit komt doordat je lichaam steeds efficiënter wordt in het gebruik van calorieën en de voedingsstoffen die je eet.

Zelfs tijdens keto is de uitdaging gedurende meer dan 3-6 maanden een metabolische aanpassing. Dit is wat er gebeurt als je lichaam echt went aan een verminderde calorie-inname en het je vermogen om af te vallen bij dezelfde voedselinname begint te verminderen.  Je wordt efficiënter in het verwerken van voedsel en het werken met minder calorieën, waardoor je dieet wordt vertraagd.

Dit wordt vaak ‘hongermodus’ genoemd, maar dat is een belachelijke titel: het is meer een superefficiënte modus, dat klinkt cooler, maar de resultaten zijn dat niet. Hoe je het ook noemt, het belemmert je vooruitgang.

De oplossing? Neem een ​​periode van 2-4 weken van onderhoud-eten of gebruik een zeer klein calorietekort om jouw lichaam te laten herstellen. Dit zou je algehele metabolische activiteit moeten verhogen, supercompensatie mogelijk moeten maken, de trainingsprestaties moeten verbeteren en een heleboel andere dingen moeten stimuleren die indirect je vermogen om te presteren en af ​​te vallen een boost geven.

Een methode om dit te doen is een omgekeerde dieetbenadering. Dit is simpel: je voegt een paar honderd calorieën per week per keer toe en besteedt een beetje tijd aan onderhoud. Hierdoor kan jouw lichaam wennen aan weer goed gevoed worden, wordt je metabolisme gestookt en word je voorbereid op een beter gewichtsverlies in de toekomst.

“Maar wacht”, hoor ik je zeggen, “ik zal zeker niet afvallen als ik onderhoudscalorieën gebruik!”.  Nou, als je dit artikel om te beginnen leest, verlies je waarschijnlijk al geen gewicht meer. Het kan dus een aantal voordelen hebben om een ​​maand lang van eten te genieten en betere prestaties te leveren, voordat je er daarna flink moet schrappen. Dit is een korte termijn- investering in kracht, gezondheid en resultaten op de lange termijn.

Als je al 6 maanden mindert met je voedselinname, dan weet ik dat het ontmoedigend als je alleen al aan een terugval denkt, maar het zal niet gebeuren als je je onderhoudscalorieën effectief berekent en je aan een effectieve trainingsroutine houdt. De wetenschap zegt in feite dat je in deze periode waarschijnlijk spiermassa zult krijgen, wat weer een langdurige stimulans is voor gewichtsverlies.

Zou je uit ketose kunnen zijn?

Dit is één van de vragen die we vaak over dit onderwerp krijgen, maar het is waarschijnlijk niet de reden waarom je moeite hebt om af te vallen.

Simpel gezegd, dit komt omdat ketose nuttig is om af te vallen, maar verre van essentieel. Als je een calorietekort hebt, kan je effectief afvallen, zelfs als je niet in ketose bent. Dit is misschien niet je plan, en niet in ketose zijn is een mogelijkheid, maar het zal er niet voor zorgen dat jouw gewichtsverlies vanzelf afneemt.

De realiteit is dat keto een manier is om je gewichtsverlies te versnellen en tenzij er iets anders mis is op de lijst die we zojuist hebben uiteengezet, zal het ontbreken van ketose een koolhydraatarm/vetrijk-dieet niet ondoeltreffend maken. Als jouw dieet goed is afgestemd op je eigen behoeften en de rest van jouw leven (van training tot slaap) op orde is, dan is ketose een bonus en geen noodzaak om af te vallen.

Je kan de snelheid waarmee je afvalt met keto verbeteren, ketose heeft alleen echt effect op dit proces in combinatie met het juiste type sporten. De realiteit is dat ketose waarschijnlijk niet de schuld is van je afnemende gewicht. Het is ondergeschikt aan de algehele calorie-inname en calorieverbranding door middel van lichaamsbeweging en activiteit.

Slotopmerkingen

Geen Gewicht Meer Verliezen met Keto vrouw gele trui
Het keto dieet is gebaseerd op enkele van dezelfde principes die elk ander dieet heeft. Dat is niet verwonderlijk omdat de menselijke biologie een aantal specifieke limieten en regels heeft. Het ketose-aspect van jouw dieet gaat over het verbeteren van de efficiëntie en het versnellen van dingen, in plaats van direct verantwoordelijk te zijn voor je gewichtsverlies.

We hebben enkele van de meest voorkomende redenen besproken waarom je vasthoudt aan lichaamsgewicht in plaats van consistente vooruitgang te zien. Kijk hier als eerste naar als je moeite hebt om die laatste extra kilo’s kwijt te raken. Als je deze 4 sleutels in jouw dieet en training verandert, kan je jouw dieet ook in de toekomst effectief voortzetten.

Onthoud echter dat dit gewoon principes zijn en geen eenmalige reparaties. Als je jouw dieet in de toekomst effectief wilt houden en je lichaamsdoelen wilt bereiken, moet je eerst kijken hoe je op dit plateau terecht bent gekomen. Neem de 4 sleutels mee die we hierboven noemden en onthoud dat ze in de toekomst moeten worden gecontroleerd.

Als je deze kernprincipes toepast en ze effectief aanpast, kan je ze toepassen en eens per maand herzien. Maak een notitie in je agenda voor een maandelijkse evaluatie en aanpassing om jezelf op de hoogte te houden van de veranderingen die jouw lichaam doormaakt. Ze zijn volkomen natuurlijk, gebruik ze in je voordeel voordat ze een probleem worden!

Steuntje in de rug nodig? Wanneer je inspiratie en ondersteuning nodig hebt bij het samenstellen van je dagmenu’s en te volgen stappen plan, dan raad ik je aan om de 2-min. Keto Quiz even te doen en je persoonlijk Ketogeen Dieet Plan te ontvangen. Heerlijke recepten en een eenvoudig te begrijpen stappen plan met checklist en mindmap om makkelijk te onthouden, dat je de resultaten bereikt waar je al zolang op zit te wachten.

Vitale groetjes,

Katja Callens

P.S. Doe Hier De 2-min. Keto Quiz En Ontvang Je Persoonlijk Ketogeen Dieet Plan.

Deel desgewenst dit artikel

>